Menu Sluiten

Wie ben ik?

Ik ben Bianca van de Ven en ben Orthomoleculair-, Bioresonantie- en Natuurgeneeskundig therapeut. Daarnaast ben ik Voedings- en leefstijlspecialist en heb de Opleiding voor Orthomoleculair Gewichtsmanagement gevolgd. Ik ben HBO-geschoold en aangesloten bij beroepsvereniging VBAG. Dit zorgt ervoor dat ik aan allerlei kwaliteits- en scholingseisen moet (blijven) voldoen. Mijn behandelingen worden door zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijze. Ik ben geregistreerd als Register Therapeut BCZ®.

Mijn opleidingen

Ik heb de HBO-opleiding tot Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut gevolgd en ik ben cum laude afgestudeerd. Mijn scriptie ging over de behandeling van stress.
Omdat ik uit eigen ervaring wist dat voeding heel veel invloed heeft op je gezondheid ben ik na deze HBO-studie de opleiding tot Orthomoleculair Voedings- en Suppletie Therapeut gaan volgen. Vanuit deze opleiding geef ik wetenschappelijk onderbouwde adviezen over voeding, suppletie en lifestyle. De daarna gevolgde opleiding tot Voedings- en Leefstijlspecialist geeft me tools om mensen te begeleiden die het lastig vinden om zelf met wijzigingen in hun voeding aan de slag te gaan. Een programma waarin je in 30 dagen leert wat gezonde én lekkere voeding is leidt je heel eenvoudig naar een gezondere leefstijl waar je snel de voordelen van gaat merken. Ook ben ik Asyra-Therapeut. Bij mijn behandelingen maak ik gebruik van het bioresonantie-apparaat van Asyra. Hiermee kan ik veel onbegrepen, vage klachten aanpakken. Vanuit deze diverse behandelmogelijkheden ben ik in staat om veel klachten op te lossen. Het geeft me de mogelijkheid om gezondheidsproblemen op verschillende manieren te benaderen en te behandelen. Hierbij probeer ik niet de klachten centraal te stellen, maar het proces dat verstoord is. Daar bied ik een op maat gemaakte oplossing voor.

Hoe ben ik op dit punt gekomen?

Na 31 jaren werkzaam te zijn geweest bij de Rabobank kreeg ik op weg naar huis vanaf mijn werk een auto-ongeluk. De auto was zwaar gehavend en ik ook! Ik ben een jaar bezig geweest om op te knappen. In dat jaar kon de medische wereld weinig voor me doen. Dat frustreerde me, ik wilde  opknappen en weer aan de slag. Ik ben toen door een Natuurgeneeskundig Therapeut met een Asyra-apparaat behandeld. De uitkomsten van de meting maakten diepe indruk op mij en hebben mijn gezondheid flink vooruit geholpen. In het jaar van herstel verviel, als gevolg van een reorganisatie bij de Rabobank, mijn functie van Teamleider. Toen was voor mij snel duidelijk dat ik ook mensen wilde gaan helpen met gezondheidsklachten. Hoe fantastisch zou het zijn om mensen weer een stukje gezondheid terug te mogen geven?

Mijn drive

Al vanaf mijn jeugd heb ik gezondheidsproblemen gehad. Op mijn 23e kwam daar dagelijkse pijn bij, dag in dag uit. Ik heb veel onderzoeken en diagnoses gehad maar niemand kon mijn pijn wegnemen. Ik moest er maar mee leren leven. Dat de pijn veel gevolgen had voor werk en mijn sociale leven spreekt (denk ik) voor zich. Ik heb me er nooit bij neer kunnen leggen dat ik er ‘mee moest leren leven’. Ik heb altijd het gevoel gehad dat er op een dag een oplossing was voor mijn pijn. En dat is waarheid geworden! Door de kennis van de opleidingen die ik de laatste jaren gevolgd heb ben ik sinds begin 2018 pijnvrij! Dat is zo’n fantastisch en dankbaar gevoel, na tientallen jaren dag in, dag uit constant pijn te hebben gehad. Er gaat geen dag voorbij dat ik daar niet dankbaar voor ben. Met name de aanpassing van voeding en aanvulling van tekorten aan vitaminen en mineralen waren het sleutelwoord hierin.

Het besef dat je nooit zomaar moet accepteren dat je pijn, klachten of beperkingen ‘er nou eenmaal bij horen’ geeft me een enorme drive om anderen daarbij te helpen. Ik heb zelf mijn goede gezondheid weer terug gekregen, dat gun ik iedereen! Ik wil jou graag helpen met een behandeling op maat om op zoek te gaan naar de gezondste versie van jezelf!

BonaSanitas oftewel goede gezondheid!

Geheimhouding en vertrouwelijkheid

Zoals iedere geregistreerde therapeut ben ik verplicht tot geheimhouding van alle informatie die je mij als klant toevertrouwt. Lees hier de privacyregels en de voorwaarden die gelden voor behandeling bij BonaSanitas.