Menu Sluiten

Natuurgeneeskundige therapie (E.E.N.-therapie)

Lichaam, geest en ziel in balans leiden naar gezondheid

E.E.N.®-therapie is een holistische geneeswijze die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en ziel. E.E.N.® staat voor ‘Eclectisch Energetische Natuurgeneeskunde’, wat betekent dat uit alle systemen het beste wordt gehaald en dat de eenheid hierin gezien wordt. Kennis en behandelwijze uit Oosterse, Chinese, Westerse, Tibetaanse en Egyptische geneeskunde zijn bij deze therapie samengevoegd. Daarbij gaat men ervan uit dat verstoringen in het lichaam terug te vinden zijn op chakra- en meridiaanniveau. Thema’s die bij de behandeling naar voren komen geven inzicht en zorgen voor bewustzijnsveranderingen.

De behandeling is altijd op maat met datgene wat iemand op dat moment nodig heeft. Het werkt harmoniserend en vitaliserend voor lichaam en geest met herstel van de balans tot gevolg. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam kan dan zijn werk weer doen.

Ter ondersteuning kunnen onder andere de volgende homeopathische middelen gebruikt worden:

  • E.E.N.®-energetica: energetische druppels die inzicht geven over specifieke thema’s
  • Schüssler celzouten: combinaties van minerale zouten die direct in de cel opgenomen worden
  • Bach Bloesems: deze zetten negatieve emotie(s) om in positieve eigenschappen
  • Sanopharmmiddelen: hebben invloed op chakra’s en energievelden (meridianen)

Voor wie kan Natuurgeneeskunde baten?

Met deze therapievorm worden diverse klachten behandeld op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Het zorgt voor zelfinzicht en helpt bij het vinden van antwoorden op bewustzijnsvraagstukken. Ook goed in te zetten bij steeds terugkerende problemen of gedachten.