Menu Sluiten

Vitaminencheck

Krijg jij voldoende vitaminen en mineralen binnen via je voeding?

Je weet vast wel dat je lichaam voldoende vitaminen en mineralen nodig heeft om goed te werken. Deze vitaminen en mineralen krijg je binnen via je voeding. Maar het valt nog niet zo mee om de juiste hoeveelheden uit onze voeding te halen. De gemiddelde Nederlander eet niet heel veel groenten en eet ook niet elke dag 2 stuks fruit. Maar zelfs als je je veel groenten en fruit eet dan valt het nog niet mee om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Redenen waarom je minder vitaminen en mineralen binnen krijgt

  • Fruit wordt vaak onrijp geplukt omdat dat ‘handiger’ is want dan kan het langer onderweg zijn en langer opgeslagen kan worden in de koelcel. Als je bedenkt dat fruit pas rijpt in de zon en daarmee zijn vitaminen krijgt dan is het logisch dat onrijp geplukt fruit dramatisch minder vitaminen oplevert dan gerijpt fruit;
  • De landbouwgrond wordt steeds verder uitgeput zodat de hoeveelheid mineralen drastisch lager wordt.
  • Planten en gewassen worden steeds meer gemanipuleerd. Ze moeten sneller groeien zodat ze snel geoogst kunnen worden. Hierdoor kan de plant minder vitaminen en mineralen opnemen. Een voorbeeld: uit onderzoek blijkt dat in aardbeien 87% minder vitamine C zit dan de hoeveelheid die er 17 jaar daarvoor in zat;
  • Je lichaam kan vitamine D aanmaken als je minstens een half uur ontkleed in de zon zit zonder zonbescherming zoals zonnebrand of zonnebril. In Nederland zitten wij zo ver van de evenaar af dat de zonkracht van oktober tot en met april ons géén vitamine D oplevert;
  • Alle bovenstaande redenen komen voort uit wetenschappelijk onderzoek.

Je ziet dat het daardoor nog niet zo makkelijk is om alle vitaminen en mineralen in voldoende hoeveelheden binnen te krijgen.

Klachten bij Corona infectie zijn erger bij tekorten aan vitaminen

Bij (langdurige) tekorten aan vitaminen en mineralen kunnen er dus tal van gezondheidsklachten optreden én ben je kwetsbaarder voor mogelijke complicaties bij een infectie, zoals Corona. Uit onderzoeken in binnen- en buitenland blijkt dat de ernst van een Corona-infectie een relatie heeft met tekorten aan vitamine C, D en K en het mineraal zink.

Hoe zit het met jouw vitaminen- en mineralen?

Bij BonaSanitas is het mogelijk om snel inzicht te krijgen in je vitaminen- en mineralenstatus. In 2 korte behandelingen krijg je een compleet advies en wordt het merk én de dosering afgestemd op hetgeen het beste bij jouw lichaam past. Hoe beter een product bij je past, hoe beter het werkt!

Meer weten of een afspraak maken?

Ben je hierin geïnteresseerd, informeer dan naar de mogelijkheden of maak meteen een afspraak. Als je aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling vaak vergoed door je zorgverzekeraar. Bekijk hiervoor het vergoedingenoverzicht van je verzekeraar.