Menu Sluiten

Orthomoleculaire geneeskunde

Volgens de orthomoleculaire geneeskunde is goede voeding de basis voor een goede gezondheid. Daarom wordt orthomoleculaire geneeskunde ook wel ‘orthomoleculaire voedingsleer’ of ‘orthomoleculaire therapie’ genoemd. Bij orthomoleculaire therapie wordt voeding gebruikt om klachten te verminderen of volledig kwijt te raken, met een goede gezondheid als resultaat. Er wordt vooral gewerkt met voeding, vitaminen, mineralen en kruiden.

Voedingsstoffen in balans door orthomoleculaire therapie

Om ons lichaam goed te laten functioneren zijn goede bouw- en brandstoffen in de juiste verhouding nodig. Deze halen we uit onze voeding. Door diverse redenen kan ons lichaam uit balans raken met klachten als gevolg. Orthomoleculaire therapie kijkt naar de verhouding tussen voedingsstoffen en probeert deze zo optimaal mogelijk te maken. Door aanpassing van je voeding of aanvulling met supplementen worden tekorten weer aangevuld en overvloeden hersteld. Het lichaam krijgt zo de kans om zich te herstellen en hierdoor verdwijnen klachten zoals pijn. Als orthomoleculair therapeut geef ik advies op maat over orthomoleculaire voeding. Door kleine aanpassingen zijn vaak al heel snel goede verbeteringen in de gezondheid merkbaar.

Orthomoleculaire geneeskunde en de behandeling van ziektes

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat verkeerde voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van tal van ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Orthomoleculaire geneeskunde kan een belangrijke rol spelen bij de preventie en behandeling van deze en andere ziektes. Orthomoleculaire therapie heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een vorm van geneeskunde die met een brede blik naar de mens kijkt en waarbij ook de verbanden tussen psyche/zenuwstelsel/immuunsysteem steeds meer in kaart worden gebracht. 

Werken aan jouw gezondheid met orthomoleculaire voeding

Wil jij graag van je klachten af en aan je gezondheid werken met behulp van orthomoleculaire geneeskunde? Neem dan gerust vrijblijvend contact op of plan direct een afspraak in. Als gediplomeerd orthomoleculair therapeut geef ik persoonlijk voedingsadvies op basis van wat jij eet. Ik kijk naar eventuele tekorten aan vitaminen en mineralen. Ik help je graag om samen op zoek te gaan naar de meest gezonde versie van jezelf!

Wil je nog beter weten wat orthomoleculaire geneeskunde is? In de onderstaande video wordt helder uitgelegd wat orthomoleculaire therapie inhoudt.