Menu Sluiten

Orthomoleculaire therapie

Goede voeding is de basis voor gezondheid!

Orthomoleculaire geneeskunde gaat over het behouden van een goede gezondheid en de behandeling van ziekten. Voedingsmiddelen zijn de bouw- en brandstoffen voor ons lichaam; ze zijn nodig om alle processen goed te laten plaatsvinden in ons lichaam. We hebben eiwitten, vetten en koolhydraten in de juiste verhoudingen nodig. Deze bouwstenen bevatten oneindig veel actieve substanties met therapeutische werking voor het lichaam. Zolang we ze voldoende en gevarieerd binnen krijgen functioneert ons lichaam goed. Er zijn echter diverse redenen waardoor ons lichaam uit balans raakt, zoals:

  • Door verkeerde of eenzijdige voeding kunnen tekorten ontstaan aan bijvoorbeeld vitaminen, mineralen of eiwitten. Het lichaam heeft dan niet genoeg bouwstoffen om processen goed te laten lopen. Bij stress of straling heeft het lichaam zelfs extra veel bouw- en brandstoffen nodig.
  • Door een overvloed van een bepaalde stof zoals suiker kan het lichaam resistent worden. Dit betekent dat er misschien wel voldoende bouw- of brandstof aanwezig is in het lichaam, maar het lichaam het niet meer kan opnemen. Daardoor gaat het lichaam klachten of pijn vertonen.

Door aanpassing van je voeding of aanvulling met supplementen worden tekorten weer aangevuld en overvloeden hersteld. Er wordt vooral gewerkt met voeding, vitaminen, mineralen, kruiden en planten of extracten daarvan. Het lichaam krijgt zo de kans om zich te herstellen en zijn taken weer goed uit te voeren. Hierdoor verdwijnen klachten of pijn omdat processen weer goed gaan lopen.

Met ondersteuning van supplementen gaat het herstel sneller. Of je ze gebruikt beslis je uiteraard zelf. Je kunt het vergelijken met de wind die je in de rug voelt als je een eind moet fietsen: je moet zelf blijven trappen, maar de wind (supplementen) in je rug zorgt ervoor dat je sneller en makkelijker op je plaats van bestemming bent.

In de onderstaande video wordt helder uitgelegd wat Orthomoleculaire Geneeskunde inhoudt.